FC Twente in business: gemeente Enschede en MSG

Van gezelligheid in een business lounge naar een zakelijke afspraak doordeweeks. Veel sponsors van FC Twente werken onderling samen. Elke twee weken wordt er een van zo’n mooie samenwerking uitgelicht. Deze week de Gemeente Enschede en MSG. Namens MSG spraken we met Veertje Heemstra, manager marketing en communicatie bij het bedrijf. Zij neemt ons tijdens het artikel mee in de samenwerking tussen beide partijen.

Img 1081

MSG
MSG is van origine een post- en koeriersbedrijf en bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar. In de afgelopen jaren hebben ze een mooie groei mogen doormaken. Ze evolueerden van een post- en koeriersbedrijf naar een alles-in-één oplossing voor logistiek. “Elke dag zetten we ons in om onze klanten te helpen met hun uitdagingen die van A naar B moeten. De ene keer bezorgen we bossen bloemen, de andere keer gaan we op pad voor een grote mailing van de Gemeente Enschede. Het ene moment staan we als fietskoerier voor de deur om medicijnen af te leveren en het andere moment springen we in de auto om een spoedrit te rijden naar de andere kant van Nederland”.

Het bedrijf streeft ernaar om een duurzame en inclusieve organisatie te zijn. Er wordt niet gekeken naar de beperking, maar naar de kracht van hun mensen. “We zijn daarom PSO Trede 3 30+ gecertificeerd, iets waar we trots op zijn. 73% van onze medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt, een deel daarvan is bij ons gedetacheerd vanuit de Gemeente Enschede.” Het doel voor de komende jaren is duidelijk, namelijk verder werken aan het realiseren van hun missie: dé bezorger van de regio zijn. En dit op een zo sociaal en duurzaam mogelijke wijze.

De samenwerking
MSG en de Gemeente Enschede werken al jarenlang samen. Enerzijds omdat er een groot aantal mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gedetacheerd zijn bij MSG. Zij werken bijvoorbeeld als postbezorger, sorteerder of koerier. Anderzijds omdat MSG veel diensten mag uitvoeren voor de Gemeente Enschede. “Zo bezorgen we alle post, hebben we de afgelopen jaren de verkiezingspost mogen verzorgen en doen we de repro-activiteiten, zoals het drukken en couverteren van mailingen”. Daarnaast wordt er ook samengewerkt op het gebied van ontwikkeling van de stad, bijvoorbeeld het verduurzamen van Enschede. Hoe gaan ze er voor zorgen dat de uitstoot verminderd? Dat soort vraagstukken pakken ze samen op. “Zowel in de binnenstad, op industrieterreinen als in de wijk willen we samen met de Gemeente zorgen voor een duurzame én sociale bezorging”.

De Gemeente Enschede is vanzelfsprekend een belangrijke partij in de regio. MSG heeft die rol op het gebied van logistiek en bezorging. Gemeente Enschede is initiatiefnemer van Werkpakt, een keurmerk voor werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door maatschappelijk verantwoord ondernemen. Inmiddels hebben de veertien Twentse Gemeentes dit initiatief ook omarmd. MSG was een van de eerste keurmerkhouders en is als ambassadeur ook altijd een betrokken partner om meer bedrijven warm te maken voor het Werkpakt-keurmerk. “Door samen te werken en onze krachten te bundelen, zowel op uitvoerend als maatschappelijk vlak, proberen we de regio Twente te versterken. Dat kan alleen als we goede partners van elkaar zijn”.

FC Twente
Op de vraag welke link de partijen met FC Twente hebben, reageert Veertje als volgt: “Ook FC Twente is een regionale ambassadeur, daarom past het sponsorschap van zowel Gemeente Enschede als MSG daar perfect bij. We zijn beiden daarom al jarenlang sponsor. Daarnaast is de club een goede plek om andere ondernemers en ambassadeurs onder het genot van een mooie pot voetbal te kunnen ontmoeten. Op deze manier blijven we in gesprek en kunnen we er zo samen aan werken om onze mooie regio te versterken. Samen met iedereen die trots is op Enschede.”

Iets wat het sponsorschap voor personeelsleden van MSG extra leuk maakt, is dat er elke week vier stoelen onder medewerkers worden verloot. “Dit wordt zeer gewaardeerd. We hopen dus ook dat het binnenkort weer mogelijk is: samen naar FC Twente!”

bron: https://www.fctwente.nl/

Bel mij terug