Bijstandsgerechtigden worden dronepiloten

Gisteren was het zo ver: de officiële opening van de nieuwe locatie van Space53 in de hangar op vliegveld Twente. Een belangrijk moment want de gezamenlijke droom van MSG, Space53, de Gemeente Enschede, Werkplein Twente en Consolid is namelijk: ‘het opleiden van bijstandsgerechtigden tot dronepiloot’. Deze droom werd gisteren geconcretiseerd middels het tekenen van een intentieverklaring.

Van bijstand tot dronepiloot

Deze ontwikkeling biedt bijstandsgerechtigden uit de gemeente Enschede een nieuw toekomstperspectief. Zij kunnen nu via Consolid, de detacheerder en opleider in Vervoer & Veiligheid, aan de slag bij MSG. “Drones en dus ook dronepiloten worden nu al breed ingezet”, zegt Dennis Mortier, DGA van Consolid. “Wanneer er geen dronewerk is voor onze piloten werken zij als koerier. Het is de verwachting dat zij binnen anderhalf jaar fulltime als dronepiloten aan de slag zijn.” Op deze manier bieden we deze mensen dus een goede basis met nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Ze kunnen bij ons aan de slag terwijl ze ondertussen hun vlieguren maken.

Innoveren in de logistiek 

MSG draagt graag bij aan die overgangsperiode omdat we continue op zoek zijn naar maatschappelijk betrokken opties voor de toekomst. Drone bezorgingen biedt zeker mogelijkheden op het gebied van logistiek. Zo zou het de aantallen auto’s in de straat kunnen terugdringen, wat zowel goed is voor het milieu als de veiligheid. Vanzelfsprekend zou efficiëntie grote sprongen kunnen maken en zou er nog maar één specialist nodig zijn op het gebied van deze bezorgingen.

In dit kader dragen we graag bij aan dit traject. Samen met de andere deelnemers kijken we uit naar een innovatieve toekomst op het gebied van logistiek!

Bel mij terug